Aventurile lui Jakob, ale Christei și ale prietenilor lor sunt firul principal al poveștii noastre. Dar fiecare arteră principală care se respectă are străduțele ei laterale, ulicioarele umbrite, care rezervă celor ce doresc să le exploreze surprize uluitoare. 

Jakob

Membrii Grupării Gropiusstadt locuiesc în cartierul rezidențial proiectat de arhitectul Walter Gropius. Ei promovează solidaritatea și colaborarea.
Jakob este singurul copil al unei familii din clasa muncitoare. Este un personaj echilibrat, care reflectă asupra vieții cotidiene și relațiilor interumane, extrem de curajos în momentele de cumpănă.

Christa
Fetele  Gruparea Havel trăiesc pe Pfaueninsel – Insula păunilor, situată pe râul Havel. Acest grup crede în conviețuirea pașnică și în într-ajutorarea reciprocă.
Christa, conducătoarea grupului, provine dintr-o familie înstărită, părinții ei fiind medici. Este drăguță, ironică, dar curajoasă și, la nevoie, gata de luptă. Este pasionată de muzică și de fotbal.

britta

Britta face parte din Gruparea Havel, fiind prietena Christei și a Norei. Abordează în mod simpatic, dar și realist situațiile, le binedispune pe fete prin râsul său, dar le atrage și atenția că gruparea Tegel este de temut și le sfătuiește să cheme un ajutor. Descoperă cui îi solicită ajutorul fetele din Havel și cum începe aventura lor pentru recuperarea micului Theo!

Havel

Nora, prietena Christei, împlinise de curând cincisprezece ani. Alături de câteva colege din echipa de volei luase hotărârea de a căuta un loc izolat şi uşor de apărat. Şi ajunseseră pe Pfaueninsel.”
Află ce o determină pe Nora să pornească în căutarea micului Theo și cine o susține în această aventură.

bernd

Bernd din Gruparea Gropiusstadt este copilul unei familii de fermieri. Este leneș și vrea doar să se distreze, dar are, uneori, sclipiri de geniu. Se simte responsabil pentru sora lui mai mică, Nina, în vârstă de 10 ani. Berndt și Jakob sunt de nedespărțit.

gropiusstadt

“La cei nouăsprezece ani ai lui, era cel mai în vârstă dintre toţi şi conducea de la început comunitatea de băieţi care se adunase la Gropiusstadt: în jurul înţelepciunii şi al carismei lui, băieţii din Gropius, cum erau numiţi, găsiseră acea armonie unică ce îi deosebea de ceilalţi. Apoi, nimeni nu trăise atât de mult ca el după epidemie. Cel puţin nu la Gropiusstadt. Dar oboseala începea să se facă simţită, iar Sven…”
Află cum este convins Sven să plece în aventura adolescenţilor şi ce rol joacă în povestea din “Berlin”!

Timo - Berlin

Timo din Gruparea Reichstag face parte dintr-o familie din clasa muncitoare, este un maestru în luptă și expert în arte marțiale. Temperamental și răzbunător, este unul dintre principalii inamici ai lui Jakob și ai Christei.

 

wolfrun

Wolfrun face parte din Gruparea Tegel. Provine dintr-o familie de aristocraţi şi este convinsă că virusul a oferit omenirii o imensă oportunitate: să-şi trăiască viaţa din plin până în momentul cel mai potrivit, adică în adolescenţă. Ea se opune oricăror cercetări pentru găsirea unui antidot al virusului şi consideră că noul regim insitituit după epidemie nu ar trebui contestat.
Află din carte ce rol joacă Wolfrun în aventura adolescenţilor care are o singură miză: micul Theo!