La început fusese o vară ca toate celelalte.

Școala se terminase și eram în sfârșit liberi cu toții, cel puțin pentru câteva săptămâni. Unii plecau cu prietenii în vacanță sau să-și viziteze rudele, dar cei mai mulți dintre noi rămâneau în oraș.

Orașul era domeniul nostru regal și în timpul verii se transforma într-un parc de distracții uriaș, cel mai mare și mai minunat pe care ni l-am fi putut imagina. Erau centrele comerciale, iluminate și în timpul nopții ca ziua, unde puteam să ne plimbăm fără să cumpărăm nimic. Erau magazinele de discuri și chioșcurile cu înghețată din fața Grădinii Zoologice. Erau cinematografele în aer liber, unde ne țineam de mână pe ascuns.

Ca întotdeauna, încercam să stăm cât mai departe de cei mari și de regulile lor: credeam că nu vom scăpa niciodată de interdicțiile lor, așa că orice moment era bun ca să luăm o gură de aer proaspăt. Acesta era Berlinul de Vest, iar pentru noi Berlinul de Vest era totul. Restul lumii, care se afla de cealaltă parte a Zidului, ne interesa prea puțin. Ei bine, nu ne-am dat seama de ceea ce se întâmpla aici, sub ochii noștri. Poate pentru că nu ascultam cu adevărat discuțiile adulților, obișnuiți cum eram să nu dăm importanță la nimic – ca și cum totul ar fi fost un joc. Și pentru că nu citeam ziarele: erau prea plictisitoare și nu vorbeau despre noi. Așa că nu ne-am dat seama că ceva se schimbă și că totul se întâmpla rapid.
Nu ne-am dat seama decât prea târziu că acea vară nu era ca toate celelalte. Nu ne-am dat seama decât atunci când, într-o zi, totul se sfârșise.

Din acea zi am rămas fără adulți, fără cinema în aer liber, fără școală, fără centre comerciale, fără reguli, fără chioșcuri, fără nimic. Ne-am trezit singuri. Și a început povestea noastră.

Descoperă cum a început totul pe S036EXPRESS, unicul cotidian din Berlin.